Menüü

Miks on B6-vitamiin nii oluline?

Head B6-vitamiini allikad

Kala või liha, täisteratooted või köögiviljad – B6-vitamiini leidub paljudes toitudes. Eriti palju B6-vitamiini on ubades ja banaanis. Pöörake tähelepanu sellele, et B6 on väga tundlik. See on vesilahustuv vitamiin ja kokkupuude ultraviolettvalgusega hävitab selle. Toitu soovitatakse osta võimalikult värskena ning valmistada kiiresti ja õrnalt. Uuringud näitavad, et B6-vitamiini puudust esineb enamasti raseduse viimasel trimestril. Seetõttu soovitatakse B6-vitamiini juurde võtta, puudust saab leevendada toidulisanditega.

Puudusest tingitud sümptomid

Suur puudus põhjustab nahahaigusi, neuroloogilisi probleeme, silmavaevusi ja aneemiat. Ärge riskige B6-vitamiini puudusega!