Menüü

1956: mahepõllunduse teerajaja

Ehrensbergi farm

Samal ajal kui Georg Hipp hakkas imikutoite tööstuslikult tootma, otsustas ta 1956. aastal, et hakkab kasvatama puu- ja köögivilju looduslikul pinnasel, ilma kemikaalideta. Innustatuna Šveitsi mahetootmise teerajaja dr Hans Mülleri ideedest oli tal vaid üks eesmärk: toota tervislikku ja maitsvat imikutoitu mahetoorainest.

Ehrensbergi perekonnale kuuluv talupidamisettevõte Pfaffenhofeni lähedal võttis kasutusele mahetootmise põhimõtted. Poeg Claus ja tema kaks venda, Georg ja Paulus, võtsid 1967. aastal juhtimise üle ja arendasid järk-järgult mahetootmise ideed edasi.

Mahetootmise teerajajana külastas Claus Hipp isiklikult paljusid talupidajaid ja võttis enda peale keeruka ülesande suurendada talupidajate teadlikkust. Lõpuks suutis ta neid oma idee headuses veenda ja tal õnnestus rajada mahetalupidajatest töövõtjate võrgustik.