Privaatsuspõhimõtted

Tere tulemast meie veebisaidile hipp.ee! Aitäh, et olete huvitatud meie ettevõttest ja toodetest. Teie andmete kaitse on meie jaoks enesestmõistetavalt väga oluline. Seetõttu soovime teile teada anda, kuidas HiPP teie isikuandmetega ümber käib. Veebisaidi hipp.ee tarnija on HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG, Pfaffenhofen (edaspidi: HiPP).

HiPP töötleb teie isikuandmeid üksnes juhul, kui see on seadusega lubatud või kui olete selleks oma nõusoleku andnud. Sõltuvalt andmetöötluse eripärast on aluseks võetud ELi isikuandmete kaitse üldmääruse („GDPR“) artikli 6 lõike 1 punktid a, b, c või f.

Kui soovite lisateavet või andmeid parandada, teisaldada, kustutada, nende töötlemist või ülekandmist piirata või lõpetada, siis olete alati oodatud ühendust võtma klienditoega kui soovite kasutada oma õigust eraelu puutumatusele.
Klienditoe telefoninumber on 606 6500 ja meiliaadress hipplttee
Loomulikult võite alati ühendust võtta ka vastutava andmekaitseametnikuga. Pädev järelevalveasutus on Andmekaitse Inspektsioon (AKI), Väike-Ameerika 19, 10129 Tallinn, Eesti, info@aki.ee.
Aitäh!

1. Andmete töötlemine

Andmed jõuavad meieni kahel moel: te kas annate neid ise või me kogume neid sel ajal, kui te meie teenuseid kasutate.

1.1 Andmed, mida te ise annate

Üldjuhul on teil võimalik meie veebisaiti külastada ilma otsese vajaduseta oma isikuandmeid jagada. Kui kasutate teatud teenuseid, näiteks liitute HiPP Beebiklubiga, tellite uudiskirja või kasutate kontaktivormi, siis küsime teie isikuandmeid. Nende andmete hulka võivad kuuluda näiteks teie nimi, e-posti aadress või tavaline postiaadress. Sedasi muudame teenuse teie jaoks kiiremaks ja mugavamaks. Mõne teenuse osutamine polegi võimalik, kui te oma andmeid ei jaga. Rohkem teavet veebisaidi hipp.ee pakutavate teenuste kohta leiate privaatsuspõhimõtete punktist 2. Kui üksikjuhtudel pole sätestatud teisiti, siis on Teie andmete nõuetekohase töötlemise õiguslik alus EL-i isikuandmete kaitse üldmääruse artikli 6 lõike 1 punkt b (lepingu täitmine või etapid enne lepingu sõlmimist).

1.2 Teenuste kasutamisel kogutavad andmed

Osa andmeid kogutakse siis, kui külastate meie veebisaiti

1.2.1 Protokolliandmed

Automaatselt kogutavate andmete hulka kuuluvad ka veebiserveri protokolli andmed. Iga kord, kui külastate mõnda meie võrguteenuste lehekülge, ja iga kord, kui laadite alla mõne faili, salvestatakse protsessi puudutavad juurdepääsuandmed meie serveri protokollifaili. Iga andmestik hõlmab järgmist:

  • eelnev lehekülg, millelt uue lehekülje või faili päring esitati;
  • soovitud faili või lehekülje nimi;
  • päringu esitamise kuupäev ja kellaaeg, teave päringu õnnestumisest või ebaõnnestumisest ning serveri läbilaskevõime rakendatus päringu esitamise ajal;
  • edastatud andmete maht;
  • internetiteenusepakkuja antud IP-aadress;
  • asjakohased sisselogimisandmed, kui logite sisse oma kasutajakontoga;
  • seadmetuvastus (mobiiltelefon, lauaarvuti jne) ja ka operatsioonisüsteemi tuvastus;
  • kasutatud veebibrauseri tarkvara.

Sellist salvestatud teavet hinnatakse alati anonüümselt ja üksnes statistika kogumise eesmärgil.

 

1.2.2 Küpsised

Küpsised on väikesed failid (tähtedest ja numbritest koosnevad stringid), milles talletatakse teatud dekrüpteeritud või krüpteeritud teavet. Server saadab küpsised teie arvutisse ja salvestab seal. Küpsiste esmane eesmärk on tuvastada arvuti, mida te veebisaidi külastamiseks kasutate. Kui te veebisaidile sisse logite, kasutatakse küpsiseid selleks, et teavitada serverit teie sisselogimisest ja kontrollida, kas teil on luba leheküljele minna. Igal küpsisel on kindel aegumiskuupäev. Küpsised võimaldavad jälgida kasutaja liikumist veebisaidi lehekülgede vahel ja ka eri veebisaitide vahel. Küpsised võimaldavad parandada meie serveri ja teie arvuti vahelist infovahetust, muutes veebisaidi kasutamise märksa mugavamaks. Küpsised ei pruugi pärineda üksnes veebisaidi käitajalt, vaid ka kolmandatelt isikutelt. Teie brauser võimaldab teil arvutisse salvestatud küpsiseid näha, kustutada olemasolevad küpsised või muuta arvuti konfiguratsiooni nii, et kõvakettale ei salvestata ühtegi küpsist või salvestatakse üksnes teatud küpsised. Arvestage, et mõned funktsioonid (näiteks sisselogimine) ei toimi korralikult, kui te ei nõustu küpsiste kasutamisega.

Praegu kasutame oma veebisaidil küpsiseid järgmistel põhjustel, mis tagavad lehe toimimise:

Küpsise tüüp ja nimi Küpsise funktsioonSäilitamise aeg
Seansiküpsis (bc_user) Võimaldab Teil veebisaidil vorme täita. Hoiab kasutaja seansi ajal HiPP Beebiklubisse sisselogituna, et pakkuda veebisaidi erinevate teenuste jaoks kõrgetasemelist kasutajamugavust.Seansi lõpuni
Seansiküpsis (brestfeedingnote)Takistab veebilehe külastuse ajal rinnaga toitmise teavitusel uuesti ekraanile ilmuda, kui kasutaja märkis, et ei soovi enam selle kuvamist.Seansi lõpuni
Püsiküpsis (cookie-disclaimer)Takistab veebilehe külastuse ajal küpsiseid puudutaval teavitusel uuesti ekraanile ilmuda, kui kasutaja on selle sulgenud.Kuni üks aasta
Püsiküpsis (et_oi_v2)Salvestab kasutaja eelistuse etrackeri jälgimise osas – jälgimise alt kõrvaldamise või uuendatud nõusoleku.Kuni 50 aastat

Teie andmete asjakohase töötlemise õiguslik alus on Art. 6 (1) f) GDPR (huvide tasakaalustamine, põhineb meie õigustatud huvil pakkuda oma veebilehe kasutajatele atraktiivset sisu ja funktsionaalseid teenuseid).

1.2.3 Etrackeri tehnoloogia

Hipp.ee ja sellega seotud alamlehed kasutavad ettevõtte Etracker GmbH (edaspidi: Etracker) tehnoloogiat, et koguda ja salvestada andmeid oma veebisaidil pakutavate teenuste parandamiseks. Kogutud andmeid võib kasutada ka varjunime all kasutajaprofiili loomiseks. Sel eesmärgil võidakse kasutada küpsiseid. Küpsised on väikesed tekstifailid, mis salvestatakse veebisaidi külastaja brauseri vahemällu. Küpsised võimaldavad tuvastada, millist brauserit külastaja kasutab. Etrackeri tehnoloogiaga kogutud andmeid ei kasutata veebisaidi külastaja identiteedi tuvastamiseks ega panda kokku varjunimega külastaja isikuandmetega, kui kõnealune isik ei ole selleks eraldi luba andnud. Andmete kogumist ja talletamist saab tulevasi teenuseid silmas pidades igal ajal tühistada.

Kui te ei näe asjakohast nuppu, siis desaktiveerige reklaamiblokker ja laadige veebisait uuesti.

Teie andmete asjakohase töötlemise õiguslik alus on Art. 6 (1) f) GDPR (huvide tasakaalustamine, mis põhineb meie õigustatud huvil paremini mõista meie veebilehe kasutajate huve ja pakkuda neile selle põhjal võimalikult atraktiivset sisu).

1.2.4 Google Adwords

Google’iga koostöös tehtud reklaamikampaaniate (“Google AdWords”) toimivuse mõõtmiseks kasutame Google Inc. (Google Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“) analüüsiteenuse osana ka konversioonide jälgimist. Selle käigus paigutab Google AdWords teie arvutisse küpsise („konversiooniküpsis“), kui jõudsite meie veebilehele Google'i reklaami kaudu. Need küpsised muutuvad kehtetuks 30 päeva pärast ja neid ei kasutata isiklikuks tuvastamiseks. Need aitavad lihtsalt tuvastada, et klõpsasite ühel meie reklaamidest ja Teid suunati niiviisi meie veebilehele. Sel viisil saame teada kasutajate koguarvu, kes on meie reklaamil klõpsanud ja seeläbi meie veebilehele suunatud. Kuid me ei saa mingit teavet, mis võimaldaks kasutajate isiklikku tuvastamist.

Kirjeldatud tulemuslikkuse mõõtmise kaudu saab Google isikuandmeid, mida salvestavad ja töötlevad ka USA-s asuvad serverid. Praegu ei ole ELi komisjon otsustanud, et USA-s üldiselt oleks tagatud piisav andmekaitse tase. Google on siiski võtnud endale kohustuse järgida ELi kaubandusministeeriumi avaldatud ELi ja USA vahelist andmekaitseraamistikku “Privacy Shield”, mis käsitleb ELi liikmesriikidest pärit isikuandmete töötlemist.Lisateavet leiate siit: https://policies.google.com/privacy/frameworks?hl=de&gl=en. Lisateavet Google'i andmekaitse kohta leiate aadressilt https://policies.google.com/privacy?gl=en.

Kui te ei soovi jälgimisprotsessis osaleda, võite selle deaktiveerida reklaamieelistuste halduri kaudu (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de ) või keelduda küpsiste salvestamisest, aktiveerides oma brauseris seade, mis võimaldab seda teha. Samuti saate konversioonide jälgimise küpsised deaktiveerida, kohandades oma brauseri seadeid, et blokeerida küpsised domeenilt „googleadservices.com”.

Teie andmete asjakohase töötlemise õiguslik alus on Art. 6 (1) f) GDPR (huvide tasakaalustamine, mis põhineb meie õigustatud huvil hinnata veebireklaamide edukust, et neid paremini hallata).

2. Teenused

2.1 Kontaktivorm

Meie veebisaidil on kontaktivorm, mille kaudu saate võtta meiega ühendust, kui soovite oma küsimustele vastuseid. Sellisel juhul talletame teie ees- ja perekonnanime ning e-posti aadressi, et saaksime teiega ühendust võtta. Kui annate meile oma telefoninumbri, vastame teie päringule hea meelega telefoni teel.

Kõiki andmeid kasutatakse üksnes teie päringule vastamiseks. Andmeid ei kasutata müügitegevuseks ega reklaami eesmärgil.

Teavitame teid meelsasti kõigist andmetest, mida teie kohta talletanud oleme. Lisateavet lugege palun punktist „Kontakt”.

Teie andmete asjakohase töötlemise õiguslik alus on Art. GDPR artikli 6 lõike 1 punkt b (lepingu täitmine või sammud enne lepingu sõlmimist) ja artikkel 6 (1) f) GDPR (huvide tasakaalustamine, mis põhineb meie õigustatud huvil vastata klientide ja teiste huvitatud isikute päringutele).

 

3. Sotsiaalvõrgustikud

Ka meie sotsiaalvõrgustikus (Facebook, Youtube) asuv leht pakub teile laialdasi isiklikke tugiteenuseid ja võimalust meiega kontaktis olla. Need sotsiaalmeediateenused koguvad samuti teie isikuandmeid, näiteks teavet teie loodud profiili kohta. Ka koguvad need teavet kolmandate isikute veebilehtedele paigaldatud sotsiaalmeediapluginate kaudu.

Kui saadate meile päringu mõnelt selliselt sotsiaalmeedia platvormilt, edastame selle asjaomasele osakonnale. Kogutud andmeid kasutatakse üksnes teie päringule vastamiseks ega edastata kolmandatele isikutele.

Kui soovite meiega sotsiaalmeedia kaudu ühendust võtta, peate esmalt liituma vastava teenusega. Teenuseid pakkuvad ettevõtted koguvad, talletavad ja kasutavad vajaduse korral teie isikuandmeid. HiPP ei saa selliste andmete liiki, ulatust ega töötlemist mõjutada. Sama kehtib sotsiaalmeediasse üles laaditud piltide/videote kohta. Pange tähele, et sellekohased õigused võivad kanduda üle sotsiaalmeedia teenusepakkujatele. Üksikasjad leiate asjaomase teenusepakkuja kasutustingimustest ja privaatsuspõhimõtetest.

Järgmisi teenuseid pakuvad Ameerika Ühendriikides asuvad ettevõtted:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)

Kui avate meie veebisaidile kuuluva lehe, millel on mõni selline plugin, loob teie brauser otseühenduse asjaomaste ettevõtete serveritega. Plugina sisu edastatakse otse teie brauserisse ja integreeritakse veebisaidiga. Seetõttu pole meil mingit mõju selle üle, kui palju andmeid kõnealused ettevõtted nende pluginate abil salvestavad. Teave, mida me teile anname, põhineb meie praegustel teadmistel:

Pluginaid integreerides saavad asjaomased ettevõtted teada, et olete külastanud teatavaid meie internetilehekülgi. Kui olete mõne eelmainitud ettevõtte teenusesse juba sisse logitud, seostatakse teie külastus kontoga, mille olete nende juures loonud. Kui kasutate pluginaid, edastab brauser selle teabe otse vastavale ettevõttele, kes selle salvestab. Isegi kui te pole ühegi eelmainitud ettevõtte kasutajaks registreerunud, on võimalik, et nad saavad teada ja salvestavad teie IP-aadressi.

Seega pole välistatud, et need ettevõtted tuvastavad iga meie veebisaidi külastaja tema IP-aadressi ja kasutatud URLi põhjal, isegi kui külastaja pole vastavatel pluginatel klõpsanud ega loonud ettevõtte saidil kasutajakontot.

Et saada teada, milleks ja mil määral need ettevõtted andmeid koguvad, töötlevad ja kasutavad, millised on teie asjakohased õigused ja võimalused ning millised seaded teie isiklikku ruumi kaitsevad, lugege privaatsuspõhimõtteid: 

Facebook:  http://www.facebook.com/policy.php
Google:  http://www.google.com/intl/de/privacy/privacy-policy.html 
Youtube:  https://www.youtube.com/account_privacy 

4. Andmete säilitamise kestus

Isikuandmeid säilitame me ainult nii kaua, kui see on vajalik siin nimetatud eesmärkide saavutamiseks, ja seni, kuni see on seaduslikult lubatud.

5. Teie õigused

Taotluse korral on Teil õigus saada teavet, et kas ja milliseid andmeid oleme Teie kohta säilitanud. Kuni seaduslikud nõuded on täidetud, on Teil õigus neid andmeid parandada, piirata või kustutada.
 
Lisaks on Teil õigus saada struktureeritud, üldkasutatavas vormingus ja masinloetaval kujul andmeid, mis kehtivad Teie kohta ja mille olete meile edastanud; Saate neid andmeid teistele asutustele edastada (või lasta neid Teie nimel edastada).

Samuti on Teil õigus esitada kaebus pädevale andmekaitse eest vastutavale järelvalveasutusele.

Kui Te ei saa (või enam ei saa) oma isikuandmeid puudutavaid otsuseid vastu võtta, lubame Teile, et austame alati Teie antud juhiseid. 

 

5. Kontakt

Küsimuste korral võtke palun meiega ühendust.